Sıfır araç stokçularına ceza yağacak: Hazine Bakanlığı harekete geçti!

Kayıt dışılıkla, depoculukla ve haksız fiyat artışlarıyla mücadele kapsamında Maliye ve Maliye Bakanlığı, toplam 13 ilde 39 bayilik, 256 bayilik ve 260 aracın satışına yönelik çalışmalara ilişkin inceleme başlattı. Sıfır araç stokçularına ceza yağacak: Hazine Bakanlığı harekete geçti!

Sıfır Araç stokçuarına ne ceza verilecek?

Orbit - Maliye Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı, sıfır kilometre satışının kayıt dışılık, depolama ve haksız fiyat artışlarını içerdiğini açıkladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, son zamanlarda otomotiv sektörü ile ilgili olarak sıfır aracın stoklandığı, vergi mevzuatının ihlal edildiği, vergi kayıp ve sızıntılarına ilişkin şikayetlerin elden ele alınmasıyla ulaşıldığı bildirildi. Maliye ve Maliye Bakanlığı'nın da vurguladığı gibi kayıt dışılık, antrepo ve haksız fiyat artışları ile mücadele konusunda kararlı bir duruş sergileyen Bakanlığın otomotiv sektöründe kayıt dışılık, antrepo ve haksız fiyat artışlarının önüne geçmek için gerekli inceleme ve soruşturmalar başlatıldı.

Sıfır araç stoklayan galericiler kimler?

Maliye ve Maliye Bakanlığı vergi Müfettişlerince kayıt dışılık, depolama ve haksız fiyat artışlarına başlanan İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere il genelinde 39 ilde toplam 13 distribütör, 256 bayi ve 260 bin araç satışı ile ilgili bilgi ve belge talep süreçlerine dikkat çekildiğine dikkat çekildi. 13 distribütör ve 256 bayinin satış işlemleri tamamlandı.

Sıfır araç stok nasıl yapılır?

Bu çalışmalar çerçevesinde bayilerden araç satın alan 25 bin alıcıya, bilgi talep mektupları da gönderilirken, özellikle alıcılar bayilere elden para verdiğinde, araştırma konusu yapılan açıklamada, 39 il bayisi, otomobil bayisi ve alıcılardan alınan bilgiler ışığında.

Ucuza sıfır araç nasıl alınır?

bayilere otomotiv sektöründe arz ve talep dengesini bozan ve haksız fiyat artışlarına neden olanlar, otomotiv sektöründeki dengesizliklerin giderilmesi ve vatandaşların fedakarlığına yol açanlara gerekli yaptırımların uygulanması için Maliye Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı'nın ihtiyaç duyduğu tüm iş ve işlemlerin hızlı bir şekilde yapılması halinde gecikmeksizin uygulanacak.