Hisar Hava savunma sistemi özellikleri

HİSAR, askeri üsler, limanlar, tesisler ve birlikleri hava tehditlerinden korumak amacıyla kullanılan bir hava savunma füze ailesidir. Hisar Hava savunma sistemi özellikleri

Hisar - A ve Hisar O Hava savunma sistemi özellikleri

Orbit - HİSAR-A ve HİSAR-O, modüler yapıya sahip olup farklı platformlara entegre edilebilme özelliğine sahiptir. HİSAR-A'nın alçak irtifada kullanımına yönelik teknik özellikleri şunlardır: Sistem önleme menzili 10+ km, yüksek infilaklı harp başlığı tipi, parçacık etkili güdüm sistemi (ANS ve IIR), çift darbeli katı yakıtlı motor, sabit kanatlı uçaklar, döner kanatlı uçaklar, seyir füzeleri ve İHA hava-yer füzelerine karşı hedef türleri.

HİSAR-O'nun orta irtifada kullanımı

HİSAR-O'nun orta irtifada kullanımına yönelik teknik özellikleri ise şunlardır: Sistem önleme menzili 20+ km, yüksek infilaklı harp başlığı tipi, parçacık etkili güdüm sistemi (ANS ve IIR), çift darbeli katı yakıtlı roket motoru, sabit kanatlı uçaklar, döner kanatlı uçaklar, seyir füzeleri ve İHA hava-yer füzelerine karşı hedef türleri. Bu metni 2 dakikalık bir haber metnine çevirebilirim.